Βαρουφάκης: Έχουμε υπερβεί εαυτόν – Δεν δεχόμαστε μη βιώσιμη λύση

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι μπορούσε για να ικανοποιήσει τις «περίεργες απαιτήσεις» των πιστωτών, και ότι είναι αποφασισμένη να παραμείνει εντός της ευρωζώνης.

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μια λύση που θεωρεί μη βιώσιμη, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στο εθνικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ιρλανδίας RTE.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει την ηθική υποχρέωση να καταλήξουν σε συμφωνία, όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά και για τη ζώνη του ευρώ επίσης.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών παραμένουν σε αδιέξοδο.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συναντηθούν και πάλι αύριο, μόλις τρεις ημέρες πριν η Ελλάδα βρεθεί σε κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων πληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η αποτυχία να εκπληρώσει τη δέσμευσή της προς το ΔΝΤ θα μπορούσε να προκαλέσει την έξοδο στην Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ο ιρλανδικός λαός ήξερε πολύ καλά για τους διεθνείς πιστωτές.

Είπε ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κρατήσει στο σκοτάδι σχετικά με το τι η Ελλάδα προσέφερε και ότι, αν γνώριζε τις λεπτομέρειες της προσφοράς θα αλλάξει την προοπτική της.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει ως «απόλυτη» τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Tο tweet του Φινλανδού ΥΠΟΙΚ για τα Eurogroup… ρεκόρ

Αυτή είναι η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης

Τα σημεία “αγκάθια” που χωρίζουν Αθήνα-δανειστές

“Κληρώνει” το Σάββατο στο Eurogroup αλλιώς…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ