Σκίτσο του Economist για τις… ευρω-σχέσεις που δεσμεύουν

Η Ελλάδα και η ευρωζώνη δεν μπορούν να πάνε και πολύ μακριά με αυτόν τον τρόπο – αλλά πιθανόν να πάνε, εξηγεί σχόλιο στην έντυπη έκδοση του Economist. Το σκίτσο που «ντύνει» το κείμενο είναι ενδεικτικό.

Παρουσιάζει από τη μια πλευρά τους δανειστές με χαρτονομίσματα του ευρώ που ξεχειλίζουν από τα χέρια και τις βαλίτσες τους και από την άλλη μεριά φαίνεται ένα χέρι το οποίο κρατά μια φθαρμένη αίτηση της Αθήνας που παρακαλά για άλλο ένα πακέτο «διάσωσης» πάνω από ένα σπασμένο αρχαιοελληνικό πιθάρι.

Μετά από μια εβδομάδα μανιασμένων συναντήσεων η ευρωζώνη βρίσκει για άλλη μια φορά τον εαυτό της στην ίδια κουρασμένη οικεία θέση, προσπαθώντας να μην αφήσει την Ελλάδα να βαρέσει κανόνι, σχολιάζει το δημοσίευμα με τίτλο: «Σχέσεις που δεσμεύουν».

Εξηγώντας τα αδιέξοδα για το ελληνικό δράμα από τα δεσμά του ευρώ περιγράφει το μπρα ντε φερ Ελλάδας – δανειστών στην τελική ευθεία των συνομιλιών πριν την κρίσιμη ημερομηνία της 30ης Ιουνίου όπου το ΔΝΤ ζητά την αποπληρωμή πακέτου δόσεων Ιουνίου ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

 

Δείτε επίσης:

Το Bloomberg εξηγεί: Γιατί φοβάται η ευρωζώνη το Grexit

Financial Times: Τελεσίγραφο στην Αθήνα για συμφωνία ή “Σχέδιο B'”

Παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας προαναγγέλλει ο Λαπαβίτσας

Βαρουφάκης: Αυτή είναι η απάντησή μου στους προπαγανδιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ