Αντιπρόταση κατέθεσαν οι θεσμοί στην Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Αντιπρόταση συμφωνίας αναφέρουν πληροφορίες Reuters και Bloomberg ότι κατέθεσαν πριν από λίγο οι θεσμοί στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε καταγγείλει τη στάση κάποιων θεσμών απέναντι στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

Η αντιπρόταση συμφωνίας  είναι πεντασέλιδη. Σύμφωνα με το Bloomberg οι πιστωτές παρέδωσαν νέα λίστα με μέτρα καθώς εκτιμούν ότι η ελληνική πρόταση δεν αναμένεται να αποδώσει αυτά που εκτιμά το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

Η νέα πρόταση εστάλη τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ετοιμαζοταν να μεταβεί στις Βρυξέλλες ώστε να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

 

 

Αυτό εξηγεί και τη καταγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός πριν πετάξει, καυτηριάζοντας τη στάση κάποιων θεσμών απέναντι στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεβάζουν το πακέτο των μέτρων από τα 7,9 δισ ευρώ στα 11 δισ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αντιπρόταση τους οι πιστωτές επιμένουν στην εξοικονόμηση ύψους 1% του ΑΕΠ από το 2016  στις συντάξεις με εξάλειψη του ΕΚΑΣ, μέχρι το τέλος του 2017.

Ακόμη, οι θεσμοί εξακολουθούν να επιμένουν στην άντληση πρόσθετων φορών 1% του ΑΕΠ από τον ΦΠΑ, από το 0,74% που προτείνει η Ελλάδα. Στο σκέλος της φορολογίας των επιχειρήσεων όπου η Ελλάδα είχε προτείνει αύξηση των συντελεστών από το 26% στο 29%, οι πιστωτές περιορίζουν με την πρότασή τους την αύξηση αυτή στο 28%.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συμφέροντα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ