Εξετάζουν “γέφυρα” για το χρέος σε περίπτωση συμφωνίας

Κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας, με… ανταλλάγματα, μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, εξετάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ, αναφέρουν πληροφορίες στο Guardian και τη Καθημερινή. Το γεγονός ενδέχεται να συζητηθεί και στην συνεδρίαση του ESM πριν το Eurogroup, καθώς εμπλέκεται άμεσα στα όποια σχέδια εξυφαίνονται.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος  φέρεται να λέει ότι πρόκειται για ανανέωση της απόφασης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όταν υπουργός ήταν ο Γ. Στουρνάρας.

Ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος, τόνισε πως το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ (25/06) μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα και έχει πολύ βαριά ατζέντα.

Ωστόσο η ελληνική πλευρά γνωρίζοντας το παιχνίδι της αναβολής που παίχτηκε με τη εν λόγω απόφαση διεκδικεί κάτι πιο άμεσο και χειροπιαστό ώστε να υπάρξει νέα «ντρίπλα» αφήνοντας τα πράγματα να σέρνονται για πάντα.

Δείτε επίσης

Τι κρύβει για το χρέος η συνεδρίαση του ESM πριν το Eurogroup

Γιούνκερ στο προσκήνιο και Μέρκελ στο παρασκήνιο για λύση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ