Νέα πρόταση με δύο βελτιώσεις προς την Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα συμβιβαστική πρόταση αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες ο πρόεδρος της Κομισιόν. O Zαν Κλοντ Γιούνκερ θα τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα και θα του εξηγήσει ότι η πρόταση των θεσμών παραμένει στο τραπέζι, παρουσιάζοντας όμως μια νέα εκδοχή που θα περιλαμβάνει δύο βελτιώσεις.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR και της Realnews Θάνο Αθανασίου, η πρώτη θα αφορά στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 2 δισ κυρίως από τα εξοπλιστικά , ανεβάζοντας την περικοπή τους στα 450 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.   Η βελτίωση θα αναφέρει λοιπόν ότι θα μπορούσε να νομοθετηθεί τώρα μόνο η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και όλα τα υπόλοιπα να εξεταστούν το φθινόπωρο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δεν έχουν λάβει καμία πρόταση μέχρι τώρα. Σύμφωνα με το STAR, πηγές του Μαξίμου σημειώνουν ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη εάν όντως υπάρξει, καθώς θα ξεπαγώσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Εκτιμούν, ότι η νέα εκδοχή θα είναι πιο διαλλακτική από το 5σελιδο κείμενο αλλά κρατούν στάση αναμονής.

Εάν δεν υπάρξει τέτοια πρωτοβουλία, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να επιδιώξει να έρθει σε επαφή με ευρωπαίους ομολόγους του.

 

  

Διαβάστε επίσης:

Ο Πολ Μέισον μιλάει για την Ελλάδα με φόντο μια…πισίνα – ΒΙΝΤΕΟ

Λιου: Πιέζουμε για μια γρήγορη συμφωνία

Σταϊνμάιερ: Ο χρόνος τελειώνει…

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία το συντομότερο δυνατόν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ