Βαλαβάνη: Όσοι δεν μπουν στη ρύθμιση θα υποστούν σοβαρές συνέπειες

«Στη ρύθμιση έχουν μπει περίπου 130 από τους περίφημους μεγάλους οφειλέτες. Όσοι δεν μπουν μέχρι τη λήξη, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του κόμματος του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη,  αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας εφαρμογής του άρθρου 15 του ν. 4321/2015 για την εφάπαξ εξόφληση μέρους της οφειλής με έκπτωση.

Η Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων, που φτάνουν τις 650.000 μέχρι σήμερα,  στο σύνολο των ρυθμίσεων  που κατατέθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνοντας την πρόβλεψη, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία,  πως εντός τους 2015 αναμένεται τα έσοδα  να  ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αναφορικά με τους οφειλέτες άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σημείωσε: «Στη ρύθμιση έχουν μπει περίπου 130 από τους περίφημους μεγάλους οφειλέτες, σε σύνολο 6.500  μεγάλων οφειλετών  (2.000 φυσικά πρόσωπα και 4.500  επιχειρήσεις).

Για όσους από αυτούς δε μπήκαν στη ρύθμιση – που είναι το 99,9% – δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν μέσα στις επόμενες 17-18, μέρες μέχρι τη λήξη, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες».

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι κερδίζουν έκπτωση φόρου και πώς

Δείτε τα φορολογικά μέτρα της ελληνικής πρότασης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ