Η Κομισιόν στηρίζει την Ελλάδα απέναντι στο ΔΝΤ για τις δόσεις

Υπερασπίστηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ και να μην καταβάλει την πληρωμή της Παρασκευής.

Στην επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε ότι η απόφαση της Ελλάδας να ενοποιήσει τις πληρωμές είναι σύμφωνη με τους κανόνες του ΔΝΤ και κάτι τέτοιο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν.

«Κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε βιαστικές κρίσεις» από την κίνηση αυτή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στο πλαίσιο της G7, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε πως οι ηγέτες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν όλα τα τρέχοντα θέματα.

Ταυτόχρονα, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν πως η εν λόγω απόφαση της Ελλάδας δε δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις της με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης του Λουξεμβούργου.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη νέα συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως ενώ είναι πιθανή, μέχρι στιγμής ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν έχει αποστείλει πρόσκληση οπότε δεν προβλέπεται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δείτε επίσης

Ψάχνουν τη “χρυσή τομή” Αθήνα – δανειστές

Economist: Διπλή μάχη Τσίπρα εντός κι εκτός συνόρων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ