Reuters: Μπρος-πίσω για μισθούς συντάξεις χρέος και πλεόνασμα

Η πρόταση που απέστειλε η Ελλάδα δεν περιέχει σημαντικές νέες παραχωρήσεις σε θέματα όπως των συντάξεων και το εργασιακό, αναφέρει το Reuters.

Η Ελλάδα έχει αποστείλει στους πιστωτές «πλήρες» και «ρεαλιστικό»  πακέτο μεταρρυθμίσεων για εξέταση και ζητά από τους ηγέτες της Ευρώπης να την αποδεχθούν έτσι ώστε η πολυαναμενόμενη συμφωνία  να επιτευχθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Πηγές κοντά στις συνομιλίες, δήλωσε ότι η τελευταία πρόταση δεν περιέχει σημαντικές νέες παραχωρήσεις σε θέματα που κατέχουν κεντρικό ρόλο για τη συμφωνία, όπως τα θέματα των συντάξεων και της εργασίας.

Η Ελλάδα και οι δανειστές της έχουν εμπλακεί σε συνομιλίες για μήνες χωρίς συμφωνία και οι πιστωτές έχουν κατηγορήσει τον Τσίπρα παραλείποντας να προσφέρουν αρκετά παραχωρήσεις -.

«Έχουμε κάνει παραχωρήσεις – διότι μια συμβιβαστική λύση απαιτεί παραχωρήσεις – ξέρουμε ότι αυτές οι παραχωρήσεις θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε υποβάλει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την Ελλάδα να βγει από την κρίση», λέγεται από την άλλη πλευρά.

Η αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία αυτό το μήνα θα μπορούσε να προκαλέσει μια ελληνική χρεοκοπία και να οδηγήσει στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και μια πιθανή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, ένα χτύπημα με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δήθεν μη αναστρέψιμη.

“Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, είμαστε αποφασισμένοι, διαπραγματευόμαστε με ένα σχέδιο, μια στρατηγική, κάτω από δύσκολες συνθήκες», είπε ο Τσίπρας.

Δείτε επίσης:

Παζάρι με δυο κείμενα κυβέρνησης – δανειστών για χρέος και μέτρα

Ψάχνουν… ανταλλάγματα σε συνταξιοδοτικό, εργασιακά και χρέος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ