Το μήνυμα Ντράγκι στις ευρω-κυβερνήσεις μέσω Ελλάδας

Έμμεσο μήνυμα στις κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη… μέσω Ελλάδας, στέλνει ο επικεφαλής της EKT, Μάριο Ντράγκι, λέγοντας πως «η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα τις εξελίξεις σε συγκεκριμένες χώρες».

Αλλάξτε την Ευρώπη με δομικές μεταρρυθμίσεις και πολιτική ενοποίηση προτρέπει ο Μάριο Ντράγκι τις κυβερνήσεις την Ευρωζώνης.

Στην ομιλία του σε συνέδριο της ΕΚΤ για τον “πληθωρισμό και την ανεργία στην Ευρώπη”, στη Σίντρα της Πορτογαλίας, τόνισε πως χρειάζονται αλλαγές στην Ευρώπη με «δομικές μεταρρυθμίσεις και πολιτική ενοποίηση», αφήνοντας να εννοηθεί πως χρειάζεται να απλωθεί η πίεση αλά ελληνικά σε όλη την Ευρώπη για «αναδιαρθρώσεις».

Πρόεδρος της ΕΚΤ προτρέπει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να εφαρμόσουν “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” υπογραμμίζοντας ότι «για τα μέλη της νομισματικής ένωσης η ανθεκτικότητα είναι ζωτικής σημασίας για  να αποφευχθούν  κλυδωνισμοί που θα  οδηγήσουν σε υψηλότερη ανεργία, και με την πάροδο του χρόνου, σε μόνιμη οικονομική απόκλιση».

Ο ίδιος ανέφερε πως η επίμονα χαμηλή προοπτική ανάπτυξης θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την επίλυση του προβλήματος χρέους που εξακολουθεί να υπάρχει σε χώρες της ευρωζώνης, συμπληρώνοντας πως “πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις”, μολονότι φαίνονται κάποια σημάδια τόνωσης το τελευταίο χρόνο τα οποία όμως δεν είναι δυναμικά όπως φάνηκε το τελευταίο δίμηνο κυρίως από τον πυρήνα του ευρώ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Φιλανδία, την Ολλανδία.

Οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να αυξήσουν μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων δεν θα αύξανε μόνο την ανθεκτικότητα των χωρών της ευρωζώνης στα σοκ, αλλά και την ανάπτυξη.

Δείτε επίσης:

Οι τρεις άνθρωποι που μετράνε στη διαπραγμάτευση για το Bloomberg

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ