Ο Βαρουφάκης κατέγραφε τις συνομιλίες στο Eurogroup της Ρίγας

Τη θυελλώδη συνεδρίαση του Eurogroup φέρεται να έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο των New York Times Suzy Hansen.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα του περιοδικού των New York Times, στο οποίο αναλύεται εκτενώς το προφίλ του υπουργού Οικονομικών πλαισιωμένο με δηλώσεις του, αναφέρεται ότι ο κ. Βαρουφάκης «κατέγραψε τη θυελλώδη συνεδρίαση της Ρίγας, αλλά δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό για λόγους εμπιστευτικότητας».

Αυτό είναι το σχετικό απόσπασμα έντυπο The New York Times, μεταφρασμένο:

Τον Απρίλιο, όταν οι εφημερίδες ανέφεραν ότι ο Βαρουφάκης τέθηκε στο «περιθώριο» σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, μετά τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση στη Ρίγα, όπου οι υπουργοί Οικονομικών οργισμένοι τον προσέβαλαν – φέρεται να τον είχαν αποκαλέσει τζογαδόρο, ερασιτέχνη και να τον είχαν κατηγορήσει ότι τρώει το χρόνο – ο Βαρουφάκης έγραψε: “FDR (Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ), 1936:  Εκφράζουν ομόφωνα το μίσος τους για μένα κι εγώ καλωσορίζω το μίσος τους. Μια φράση κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις μέρες”.

Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, το tweet – έχει περισσότερους από 400.000 followers στο Twitter – δεν απευθυνόταν στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών, αλλά σε δημοσιογράφους. «Τα ΜΜΕ προέβησαν σε παραλήρημα συσκότισης και ψεμάτων, για τα οποία είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος,», είπε. «Φαίνεται σαν να υπήρχαν διαρροές από το εσωτερικό (σ.σ. της συνεδρίασης που δεν συνδέονται με το τι συνέβη στην πραγματικότητα. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι κακοποιήθηκα, ότι με αποκάλεσαν με διάφορους χαρακτηρισμούς και είπαν ότι είμαι «time-waster» κλπ: Επιτρέψτε μου να πω ότι τα διαψεύδω κατηγορηματικά “(Λέει ότι κατέγραψε τη συνεδρίαση, αλλά δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα το υλικό εξαιτίας των κανόνων εμπιστευτικότητας.)

 

Πηγή:en.enikos.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

 New York Times: Ταιριάζει ο Βαρουφάκης σε μια ελληνική τραγωδία;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ