Το email του φοιτητή για το bitcoin και το βίντεο Βαρουφάκη

Διαψεύδει ο Κωνσταντίνος Μουρατίδης ότι το ντοκιμαντέρ για το Βitcoin μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος διαφημίζει το ψηφιακό νόμισμα, επισημαίνοντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνέντευξη του οποίου περιλαμβάνεται στο βίντεο, όχι μόνο δεν προπαγανδίζει την ανάγκη επικράτησής του Βitcoin, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι βιώσιμο.

Ο κ. Μουρατίδης, σε email που απέστειλε στο enikos.gr, διευκρινίζει ότι δεν είναι Λέκτορας Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, όπως αναφέρεται στο άρθρο, αλλά πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Μουρατίδης υπογραμμίζει ότι το ντοκιμαντέρ με τίτλο ”Bitcoin and Digital Economy”, γυρίστηκε στο πλαίσιο εκπόνησης της πτυχιακής του εργασίας με σκοπό την παρουσίαση των δυνατοτήτων του Βitcoin και το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί σε οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο, μαζί με όλα τα θετικά και αρνητικά του.   Σημειώνει δε ότι η συνέντευξη με τον κ. Βαρουφάκη έγινε ένα χρόνο πριν γίνει Υπουργός Οικονομικών όταν ήταν ακόμα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Austin. Επίσης, αναφέρει ότι στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν έγκριτοι οικονομολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ τονίζει ότι δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρο το βίντεο αλλά χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένα κομμάτια και επισημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει είχε δηλώσει ότι το Bitcoin δεν είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα μπορεί να επιβάλει τη φορολόγησή του. Προσθέτει τέλος, ότι το ντοκιμαντέρ κλείνει με το συμπέρασμα ότι το Bitcoin ουδέποτε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη λειτουργία των τραπεζών.

 

Για το θέμα ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό”. 

Όπως σημείωσε όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ επικοινώνησε μαζί του μέσω email ένας φοιτητής και του ζήτησε να κάνουν μια συνέντευξη μέσω Skype στο πλαίσιο μιας εργασίας που έκανε για το Bitcoin. 

“Eξήγησα γιατί θεωρώ τον αλγόριθμο εκπληκτικό”, είπε ο κ. Βαρουφάκης, “και πως αυτό μπορεί αυτό να έχει κάποιες εφαρμογές πολύ σημαντικές, αλλά όχι στη δημιουργία ηλεκτρονικού χρήματος”. 

“Δυστυχώς η δημοσιογραφία στην Ελλάδα λασπολογεί με ένα τρόπο που προκαλεί λίγο θλίψη”, πρόσθεσε.

 

Δείτε εδώ τι απάντησε

 

 

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ που έστειλε στο enikos.gr ο κ. Μουρατίδης 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ