Υψηλό τριών μηνών για το ευρώ

Σε υψηλό επίπεδο τριών μηνών σκαρφάλωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς παγιώνεται η αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Οι επενδυτές έλαβαν υπόψη τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν σχετικά ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σε αντίθεση με τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Το ευρώ ξεπέρασε τα 1,14 δολάρια, αυξάνοντας σε σχεδόν 9% την ανατίμησή του έναντι του δολαρίου τις τελευταίες 30 ημέρες, καθώς η διαφορά στην απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων συρρικνώθηκε στις 1,52 ποσοστιαίες μονάδες από 1,90 μονάδες στα μέσα Μαρτίου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη μεταβλητότητα και τη σύσφιξη των χρηματοδοτικών συνθηκών μετά τη βουτιά στις τιμές των ομολόγων και την απότομη άνοδο των αποδόσεων τους.

«Το ευρώ συνεχίζει να ανακάμπτει, ενισχυόμενο από τη συνεχιζόμενη προσαρμογή προς τα πάνω των αποδόσεων στην Ευρωζώνη», δήλωσε αναλυτής στο Λονδίνο. Τα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, που ανακοινώθηκαν χθες, ώθησαν τους επενδυτές σε επανεκτίμηση της πιθανής ημερομηνίας που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια, μεταθέτοντάς τη για αργότερα. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε στο 0,778% πριν υποχωρήσει προς το 0,72%.

Δείτε επίσης

Βαρουφάκης: Αποτυχία με φούσκες η “ποσοτική χαλάρωση” – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Δεν θα υπογράψω συμφωνία αν δεν βγαίνει μαθηματικά – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ