Σταϊκούρας: Προσπάθεια παραπληροφόρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για προσπάθεια παραπληροφόρησης από «θύλακες του ΣΥΡΙΖΑ» που στόχο έχουν να «ξεπεραστούν οι ασάφειες, οι παλινωδίες και τα λάθη, που έχουν οδηγήσει την χώρα σε όξυνση των αδιεξόδων της» κάνει λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος σε ορισμένα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα τα οποία, όπως υποστηρίζει, παρουσιάζουν αποσπάσματα από χθεσινή τοποθέτησή του στην Επιτροπή Ισολογισμού και Απολογισμού της Βουλής και καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα, τονίζει σε δήλωσή του πως «τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης δεν αποτελούν επαρκή λόγο για να θολώνουμε κι άλλο την πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα».

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε ταμειακό πλεόνασμα 2 δισ. με την εκτίμηση ότι, αν δεν γίνονταν οι κατάλληλες κινήσεις και να κλείσει η συμφωνία, θα υπήρχε ταμειακό πρόβλημα στο τέλος Φεβρουαρίου. Για αυτό και, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε δίμηνη παράταση του μνημονίου. «Η παρούσα κυβέρνηση η οποία γνώριζε αυτή την κατάσταση από την πρώτη μέρα, ενώ στην αρχή υποστήριζε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη τη δόση, στη συνέχεια, στις 20 Φεβρουαρίου, υπέγραψε την απόφαση με την οποία αν κλείσει η συμφωνία, η καταβολή της δόσης θα γίνει στο τέλος της τετράμηνης παράτασης του μνημονίου».

Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει εσφαλμένη τη διαπραγματευτική αυτή προσέγγιση, και επικαλείται και ανάλογες δηλώσεις του επικεφαλής της καινούργιας διαπραγματευτικής ομάδας κ. Τσακαλώτου. «Αυτή η προσέγγιση οδήγησε την κυβέρνηση στη μεγάλη εσωτερική στάση πληρωμών με τεράστιο κόστος για την πραγματική οικονομία», επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας. Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΝΔ κάνει λόγο για «προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή των πολιτών από τα αδιέξοδα», επισημαίνοντας πως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της κυβέρνησης.

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Σταικούρας παραθέτει αυτούσια τη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή η οποία ήταν ίδια με αντίστοιχη τοποθέτηση στις 24 Απριλίου και πάλι στη Βουλή επισημαίνοντας πως η θέση του είναι γνωστή και έχει εκφραστεί δημόσια εδώ και πολύ καιρό.

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά ως τον Σεπτέμβρη

Λοβέρδος: Θα πρότεινα να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία αλλά…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ