Bloomberg: Σχέδιο ευρω-ασπίδα από το Grexit

Σχέδιο αντιμετώπισης ενός Grexit εξετάζει η ευρωζώνη με ένα «πακέτο βοήθειας» για την Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της, εάν αναγκασθεί να φύγει από το ευρώ, αναφέρει το Bloomberg.

“Υπάρχει πάντα ένα σχέδιο Β”, δήλωσε ο Φίλιπο Ταντέι, οικονομικός σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Ρώμη, χωρίς να αναφερθεί ειδικά στο πακέτο βοήθειας.

Μολονότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αναμένει ότι θα χρειασθεί αυτή τη βοήθεια, σημειώνει το δημοσίευμα του πρακτορείου, η αξιωματούχοι στην ευρωζώνη λένε πως εξετάζουν μηχανισμούς για να θωρακίσουν την Ελλάδα τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά στην περίπτωση μίας διάσπασης του ευρώ, για να προστατευθεί η υπόλοιπη ζώνη του ευρώ από την μόλυνση.

Στο μεταξύ, η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε τον Απρίλιο και έφθασε τα 7 δισ. ευρώ, αναφέρει το Bloomberg.

Όσο για την ΕΚΤ, «ενώ κάποιοι αξιωματούχοι πίεζαν για μεγαλύτερο κούρεμα, η ΕΚΤ περιμένει την αξιολόγηση των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της σε πολιτικό επίπεδο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δείτε επίσης:

Reuters: Οι συμπάθειες της Ελλάδας στην Ευρώπη στερεύουν

Bloomberg View: Οι πολυεθνικές, η Ελλάδα και η “απεργία” επενδύσεων

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ