Αυτό είναι το σχέδιο Βαρουφάκη που κατατέθηκε στην Κομισιόν

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Προσαρμοσμένο με την κοινή δήλωση Τσίπρα -Γιούνκερ για «δημοσιονομικά βιώσιμο» ασφαλιστικό, συλλογικές διαπραγματεύσεις νέας γενιάς και προσήλωση στην συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων είναι το κείμενο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην Κομισιόν.

Το κείμενο το οποίo συντάχθηκε δια χειρός του Γενικού Γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής κ. Νίκου Θεοχαράκη περιγράφει την δημοσιονομική και κοινωνική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση από το 2015 μέχρι και το 2020. 

Η αποστολή του δεν είναι έκτακτο γεγονός αλλά πάγια υποχρέωση των κρατών μελών της Ευρωζώνης προς την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Commission και ανανεώνεται σε ετήσια βάση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας και των άλλων χωρών που ήταν ή είναι ακόμη σε μνημόνιο είναι δευτερεύουσας σημασίας αφού η οικονομική πολιτική καλύπτεται από το πρόγραμμα σταθεροποίησης της κάθε χώρας.

Στο κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην Wall Street Journal αναλύεται η πρόοδος και οι προοπτικές για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το ασφαλιστικό την εργασίας το επιχειρηματικό περιβάλλον τις τράπεζες και τις αναπτυξιακές δράσεις.

Στο κείμενο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται ότι παρά τις αβεβαιότητες και την κακή διεθνή συγκυρία ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι υψηλότερος από το 0,8% του ΑΕΠ που έφτασε το 2014.

 

Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη στο enikonomia.gr 

 

 

 Διαβάστε επίσης

“Βόμβα” Σόιμπλε: Προειδοποιεί για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Δεν είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ