Economist: Η θλιβερή ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ

Σκίτσο και κείμενο που περιγράφει την αυτοκτονική τακτική του Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο Αχιλλέα ο οποίος καρφώνει με τα βέλη την φτέρνα του, δημοσιεύει το συντηρητικό περιοδικό Economist για τις πρώτες 100 ημέρες της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ζουν στο ουτοπικό συννεφάκι τους», λέει ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος

«Μετά από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα με τον Γ. Βαρουφάκη, τα αποθέματα του φιλελληνισμού μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας αρχίζουν να στερεύουν εντελώς», σημειώνει το άρθρο. «Ίσως θα ήταν αφελές να περιμένει κανείς οτιδήποτε άλλο».

Πριν από λίγα χρόνια «πολλοί από εκείνους που σήμερα έχουν επιτελικές θέσεις περνούσαν τον χρόνο τους συζητώντας τις αντιφάσεις του καπιταλισμού πίνοντας καφέ και καπνίζοντας», γράφει χαρακτηριστικά. «Ελάχιστοι είχαν ποτέ διοικήσει κάτι, πόσο μάλλον κυβερνήσει. Οι ευρωπαϊκές τους επαφές ήταν περιορισμένες» υπογραμμίζει.

«Όλες οι επιλογές του κ. Τσίπρα μοιάζουν άσχημες .Θα μπορούσε να καθυστερήσει την πληρωμή στο ΔΝΤ για να κερδίσει χρόνο. Θα μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι του ποιος θα λυγίσει πρώτος ίσως βάζοντας κεφαλαιακούς ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες. Ή θα μπορούσε να κάνει κωλοτούμπα, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δανειστών για το καλό της παραμονής της χώρας στο ευρώ», επισημαίνει ο Economist.

Δείτε επίσης

Σκίτσο του Economist για τον Α. Τσίπρα στις πρώτες 100 ημέρες

Ο Economist για τον Βαρουφάκη: Αποβάλλεται…

WSJ: Οι δανειστές φοβούνται περισσότερο τις αντιστάσεις παρά τον Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ