Πετρέλαιο- Στο υψηλότερο σημείο από την αρχή του έτους

Άνοδο άνω του ενός δολαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ενισχύεται το ράλι που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα μετά την μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Tο πετρέλαιο μπρεντ ενισχύθηκε κατά 1,36 δολάρια στα 68,88 δολάρια το βαρέλι, αφού ανήλθε νωρίτερα στα 69,14 δολάρια. Το αμερικανικό αργό κατέγραφε άνοδο 1,51 δολαρίων στα 61,91 δολάρια το βαρέλι.

«Δεν έχουμε δει τα επενδυτικά ταμεία (hedge funds) και τους διαχειριστές κεφαλαίων να είναι τόσο αισιόδοξοι όσο τώρα» σχολίασε η Βαϊάν Λάι, αναλυτής στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας. Πρόσθεσε ότι το αίσθημα αισιοδοξίας είναι το εντονότερο από τον περυσινό Ιούλιο και ότι τα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα έκτοτε.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν για πρώτη φορά φέτος, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές. Εντός της ημέρας αναμένονται και τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας κυβερνητικής αρχής για τα αμερικανικά αποθέματα του «μαύρου χρυσού».

Δείτε επίσης

Bloomberg: Το αίνιγμα της χρεοκοπίας και του Grexit

Πτώση πετρελαίου δεν σημαίνει αυτόματα ανάκαμψη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ