ΙΟΒΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Δυσμενέστερη εικόνα εμφανίζει καταγράφει ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Απρίλιο, σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 92,7 μονάδες από τις 96,8 μονάδες το Μάρτιο. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, καθοριστική είναι για το δείκτη η πτώση σχεδόν 10 μονάδων που καταγράφεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, καθώς η πολύ μεγάλη αύξηση που είχε σημειωθεί μετεκλογικά το Φεβρουάριο ήδη περιορίζεται στο μισό.

Οι επιχειρηματικές προσδοκίες επιδεινώθηκαν στη Βιομηχανία, ενώ βελτιώνονται οριακά μετά από 3 μήνες υποχώρησης στο Λιανικό Εμπόριο, τις Υπηρεσίες και τις Κατασκευές.

Η εξέλιξη του δείκτη προοιωνίζεται αρνητική εξέλιξη και στο ρυθμό μεταβολής της οικονομικής δραστηριότητας ενώ είναι λογικό ότι, όσο διατηρείται η αβεβαιότητα για μια δυνητική συμφωνία, θα επηρεάζεται και το γενικότερο οικονομικό κλίμα.

Είναι φανερό, επισημαίνεται, ότι η διατήρηση της αβεβαιότητας αναφορικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και το περιεχόμενο μιας δυνητικής συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές, περιορίζει την αρχική μετεκλογική αισιοδοξία που είχε καταγραφεί στα νοικοκυριά, και όχι στις επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης

Χωρίς δυνατότητα αποταμίευσης τα νοικοκυριά

ΙΟΒΕ: Το Grexit θα είχε δραματικές συνέπειες για τη χώρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ