Στίγκλιτς: Τι είπε για Βαρουφάκη – Σόιμπλε και Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

Το ενδεχόμενο ενός Grexit και το «ειδικό βάρος» του Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε νομπελίστας οικονομολόγος, Τζότζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του για το νέο του βιβλίο «The Great Divide».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη λιτότητα και το χρέος, δεν απέκλεισε την πιθανότητα  να υπάρξει νέα κρίση στην Ευρώπη εξαιτίας μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Υπάρχει αυτό το ρίσκο, επεσήμανε ο Τζότζεφ Στίγκλιτς, καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις αντιλήψεις για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη διέξοδο.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, είπε «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος». Όσο «για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»,  είπε… «δεν θα σχολιάσω», είπε με ειρωνικό χαμόγελο και με το κοινό να αντιδρά επίσης με γέλια στο σχόλιό του.

 «Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια συνέντευξη τύπου… Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών… Είναι μια καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί… Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει για το τι είναι καλό οικονομικά είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νομπελίστας οικονομολόγος.

 

Δείτε το βίντεο και τις επίμαχες κουβέντες του Στίγκλιτς από το 12:10:

 

Δείτε επίσης

Wall Street Journal: Πέντε χρόνια “φαγούρα” στην Ελλάδα

Βαρουφάκης: Τρεις προϋποθέσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Στίγκλιτς: Και οι σύμμαχοι είχαν διαγράψει το χρέος της Γερμανίας – ΒΙΝΤΕΟ

18 οικονομολόγοι στους FT: Grexit σημαίνει διάσπαση της Ευρώπης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ