Με πτώση υποδέχεται την Πρωτομαγιά το χρηματιστήριο

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο χρηματιστήριο στην αρχή της συνεδρίασης, ακολουθώντας και την υποχώρηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε σε ποσοστό 1,6%, ευρισκόμενος κοντά 785 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, ιδιαίτερα μετά την άνοδο που σημειώθηκε στις προηγούμενες μέρες με εξαίρεση τη χθεσινή συνεδρίαση και την πτώση του 1%.

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, μετά και τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν χθες, στη σκιά της ενίσχυσης του ευρώ στον απόηχο της αναιμικής ανάπτυξης που σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ κατά το α’ τρίμηνο του έτους.

Οι μετοχές της Wall Street έκλεισαν με ζημιές, καθώς τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν απογοητευτικά, δείχνοντας επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης σε μόλις 0,2% (σε ετήσια βάση) στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Η μείωση περιορίσθηκε μετά την ανακοίνωση της Fed, που σημείωνε τις οικονομικές αδυναμίες στην αγορά εργασίας και την αμερικανική οικονομία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως η κεντρική τράπεζα δεν βιασθεί να προχωρήσει στην αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της.           

Το βλέμμα των επενδυτών στο θρίλερ των διαπραγματεύσεων τις επόμενες ημέρες εν μέσω τριήμερου… Πρωτομαγιάς.

Δείτε επίσης:

Bloomberg: Προς προκαταρκτική συμφωνία το Σαββατοκύριακο

Βαρουφάκης: Όχι μείωση σε επικουρικές, όχι στην αύξηση ΦΠΑ

Zeit: Αυξημένος κίνδυνος χρεοκοπίας…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ