Ρουμπινί: O Τσίπρας θα υποχωρήσει μπροστά στο Grexit – BINTEO

Έτοιμη να κάνει πίσω σε ορισμένα ζητήματα έναντι των δανειστών είναι η Ελλάδα, ώστε να αποφύγει το «ατύχημα», είπε o Νουριέλ Ρουμπίνι, στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Εάν υπάρξει ατύχημα και η Ελλάδα αποφασίσει να καθυστερήσει πληρωμές στο ΔΝΤ ο κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα γινόταν πράξη», σημείωσε. «Θα επιταχυνθεί η φυγή κεφαλαίων, θα μπει «πάγος» στις καταθέσεις και έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων και όταν ξεμείνει από λεφτά θα αρχίσει να εκδίδει παράλληλο νόμισμα (IOUs)», ανέφερε.

Υπό αυτούς τους κινδύνους, σημειώνει, «νομίζω πως οι Έλληνες θα κάνουν περισσότερες υποχωρήσεις και η απόφαση να προσπαθήσουν να «παρακάμψουν» τον Βαρουφάκη για να κατέβουν οι τόνοι, είναι διότι γνωρίζουν πως αν συμβεί ατύχημα, αυτό θα είναι η αρχή ενός πιθανού Grexit και πως οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις στις τράπεζες, στην πραγματική οικονομία, θα σήμαινε περισσότερες απώλειες για την Ελλάδα παρά για την τρόικα», υπογράμμισε.

«Η τρόικα σήμερα έχει μεγαλύτερο «πάτημα» έναντι της Ελλάδας, απ’ ό,τι η Ελλάδα έναντι της τρόικας, διότι η μόλυνση από ένα ελληνικό ατύχημα μπορεί να περιοριστεί», όπως πιστεύει.

Δείτε το βίντεο του Bloomberg

Δείτε επίσης:

Ρουμπινί: Καταστροφή για το ευρώ τo Grexit

Ρουμπινί: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ