Μοσκοβισί: Θετικό σήμα το “ψαλίδισμα” Βαρουφάκη

«Ο παραγκωνισμός Βαρουφάκη είναι θετικό σήμα, αν και ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων δεν είναι αρκετά ταχύς», είπε ο Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη στο RMC.

«Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να κάνει ελκυστική την οικονομία της» ανέφερε.

Λίγη ώρα αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει  να παραμείνει στο ευρώ. Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις».

«Ένα συνεπές, συνολικό και συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να τεθεί τώρα στο τραπέζι» πρόσθεσε, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στη νέα διαπραγματευτική ομάδα ο ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε: «Έχουμε μια ομάδα που μου φαίνεται περισσότερο συνεκτική, που μου φαίνεται περισσότερο έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις».

«Παράλληλα όμως θέλω αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αυτή η διαπραγμάτευση, που τώρα μορφοποιείται κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί» πρόσθεσε τονίζοντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει και πάλι ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και στέλνει στις Βρυξέλλες τους δικούς του ανθρώπους, ανθρώπους με τους οποίους μπορούσε να μιλήσουμε», δήλωσε εκτιμώντας ότι «από αυτή την άποψη, είναι ένα καλό σημάδι». 

Δείτε επίσης:

Μοσκοβισί: Σκληρό αλλά αποφασιστικό το μήνυμα του Eurogroup

Μαριάς: Ο Μοσκοβισί ρίχνει το “μπαλάκι” στην κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ