Νομοσχέδιο για τις “κρυφές καταθέσεις” στην Ελβετία

Νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία έναντι καταβολής ποσού φόρου θα προωθήσει η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη μετά τη συνάντηση του με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων Jacqes de Watteville στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Όπως προέκυψε από τις συνομιλίες που είχε ο κ. Βαρουφάκης με Ελβετούς αξιωματούχους η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να φορολογήσει με συντελεστή 15% όσους ζητήσουν νομιμοποίηση των καταθέσεων τους.

Στόχος των ελληνικών αργών είναι να επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία με την Ελβετία για συνεχή παροχή στοιχείων για τους λογαριασμούς ελλήνων πολιτών στην κεντρική χώρα της Ευρώπης .

Απώτερος στόχος είναι η συμφωνία αυτή να επιφορτίσει την Ελβετική Κυβέρνηση να υποχρεώσει τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα σε παροχή στοιχείων προς τις ελληνικές αρχές .

Σε περίπτωση που νομιμοποιηθούν οι καταθέσεις αυτές, τότε οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις κρατήσουν στο εξωτερικό, αφού πρώτα καταβληθεί ο φόρος

 

 

Διαβάστε επίσης:

Νικολούδης: Βρήκαμε 5.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ