Μίλερ: Το σχέδιο κατασκευής του αγωγού μπορεί να υλοποιήσει μια ρωσοευρωπαϊκή κοινοπραξία

Το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριου από τα σύνορα με την Τουρκία μέσω Ελλάδας μπορεί να υλοποιήσει μια ρωσοευρωπαϊκή κοινοπραξία. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μίλερ είπε ότι έγιναν διαπραγματεύσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε, υποστηρίζει το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριου από τα σύνορα με την Τουρκία. Όπως επισήμανε, το σχέδιο αυτό μπορεί να το υλοποιήσει μια ρωσοευρωπαϊκή κοινοπραξία. Υπάρχουν, συνέχισε, ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το σχέδιο. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το σχέδιο αυτό θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη ρωσική πλευρά, υπογράμμισε ο κ. Μίλερ και πρόσθεσε: Η Gazprom εγγυάται ότι μέσα από τον αγωγό αυτό που θα διέρχεται μέσα από το ελληνικό έδαφος θα μεταφέρονται έως και 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μίλερ, τόνισε ότι αυτός ο όγκος του μεταφερόμενου φυσικού αέριου θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων στη χώρα.

 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο επικεφαλής της Gazprom άφησε άφωνους τους Έλληνες δημοσιογράφους – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Τσίπρα με τον επικεφαλής της Gazprom – ΦΩΤΟ

Λαφαζάνης: Δεν μπορεί να υπάρχει αντίρρηση από την ΕΕ για τον αγωγό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ