Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Αδύνατη η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα τον Απρίλιο

«Μη ρεαλιστική» χαρακτηρίζει την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εντός του Απριλίου εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα. Αν υπάρξει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας. Αυτή είναι μα περίπλοκη δiαδικασία και ουδείς στο Eurogroup περιμένει ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 Απριλίου», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Αφού έχουμε αυτή τη Συμφωνία σε Επίπεδο Εμπειρογνωμόνων, στη συνέχεια πρέπει να έχουμε εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει νόμους και σε κάποιο σημείο οι θεσμοί θα πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση της εφαρμογής και μόνο σ’ αυτή τη βάση θα μπορούσε να καταβληθεί η βοήθεια. Αν κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η βοήθεια θα μπορούσε να καταβληθεί τον Απρίλιο, πιστεύω πως αυτό είναι λάθος».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Guardian ο ίδιος εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι «οι συνομιλίες με την Ελλάδα βρίσκονται σε αδιέξοδο» και επανέλαβε ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα τον Απρίλιο είναι «αδύνατη».

 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικά ΜΜΕ: Ούτε δόση… της δόσης στις 24 Απριλίου

WSJ: Ο Ντράγκι αναμένεται να διατηρίσει την πίεση προς την Ελλάδα

CNBC: Πώς θα ήταν μια ελληνική χρεοκοπία;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ