ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο Ελλάδα – Ευρωζώνη

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

 Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όσον αφορά τον «ρόλο» που διαδραμάτισε ο Αμερικανός Πρόεδρος τις τελευταίες εβδομάδες για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα και για τις συνομιλίες που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Έρνεστ σημείωσε ότι δεν έχει να προσθέσει «πολλές λεπτομέρειες» για τα είδη των συνομιλιών που είχε ο Πρόεδρος με την καγκελάριο Μέρκελ.

 «Έχουμε αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι δεν είναι ασυνήθιστο τα οικονομικά θέματα της ηπείρου (Ευρώπης) να απασχολούν τις συζητήσεις τους» είπε, προσθέτοντας ότι «προφανώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται πολύ για τη χρηματοπιστωτική και οικονομική υγεία του ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους μας».

Στη συνέχεια, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε ότι αυτό είναι κυρίως ένα θέμα του Υπουργείου Οικονομικών, που έχει «το σημείο επαφής» για την παρακολούθηση αυτής της κατάστασης και τη συμμετοχή σε συνομιλίες με τους ομολόγους του, τόσο σε ολόκληρη την ΕΕ όσο και στην Ελλάδα, «καθώς οι δύο αυτές οντότητες εργάζονται για να επιλύσουν τις διαφορές τους», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Η Ευρωζώνη σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο

“Κεραυνοί” Σόιμπλε κατά της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ