“Πάγωμα” δύο νομοσχεδίων ζητά η Κομισιόν

Να “παγώσει”  το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που συζητείται αυτή την ώρα στη βουλή φέρεται να ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ο Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, όπως μεταδίδει ο Paul Mason για το Channel 4 News.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, βέτο έχει ασκηθεί και στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση με τις 100 δόσεις.   

 

Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει την επιστολή που φέρεται να έστειλε ο κ. Κοστέλο:

“Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, αναφερθήκατε στο σχεδιαζόμενο πέρασμα από τη Βουλή αύριο του νομοσχεδίου για την ‘ανθρωπιστική κρίση’. Επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, περιλαμβανομένης της ρύθμισης χρεών, είναι διαδικασία αποστολής στη Βουλή σύντομα.

Θα απευθύναμε ισχυρή έκκληση να υπάρξει η κατάλληλη πολιτική διαβούλευση πρώτα, συμπεριλαμβανομένης της συνέπειας στις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Υπάρχει αρκετά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και χρειάζεται αυτό να γίνει ως ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πακέτο.

Πράττοντας διαφορετικά αυτό θα συνιστά μονομερή και αποσπασματική κίνηση που δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, περιλαμβανομένης ανακοίνωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου”.

 

Όπως αναφέρει ο Mason , ο Κοστέλο με επιστολή του αναφέρει ότι η ψήφιση του νομοσχέδιου θα αποτελούσε παραβίαση της κοινής συμφωνίας  της 20ής Φεβρουαρίου. 

 

 

Διαβάστε επίσης:

“Κεραυνοί” Σόιμπλε κατά της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Μέρκελ: Η συνάντηση με τον Τσίπρα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση από την τρόικα

Δήλωση βόμβα από Ντάισελμπλουμ: Σκεφτείτε την Κύπρο…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ