Βαρουφάκης: Αυτή είναι η αλήθεια για το βίντεο με τη χειρονομία

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που προβλήθηκε στη γερμανική τηλεόραση με τη χειρονομία του Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να απαντήσει μέσα από το λογαριασμό του στο twitter.

“Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;” έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης παραθέτοντας στη συνέχεια ένα άρθρο της γερμανικής FAZ που φιλοξενεί συνέντευξη του διοργανωτή του συνεδρίου, από το οποίο προέρχεται το βίντεο, Srecko Horvat.

 

“Όλοι οι Γερμανοί θέλουν να γνωρίζουν: Ο Βαρουφάκης ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο κατά των Γερμανών;” ήταν η ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος της FAZ. 

“Όχι αυτό πρέπει να το πούμε μια για πάντα: Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο εναντίον των Γερμανών. Κατά την παρουσιάση αυτή στο Ζάγκρεμπ ο Βαρουφάκης μιλούσε για μια χρονική περίοδο, για τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν χρωστούσε στους Γερμανούς φορολογούμεμους ούτε ένα ευρώ. Το επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών αντί να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από του ευρωπαίους εταίρους της. Το δάχτυλο επομένως ήταν εκτός του πλαισίου αυτού και σκόπιμα ερμηνεύτηκε σαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να στράφηκε ενατίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να έδειξε το δάχτυλο κατά της Γερμανίας”, απάντησε ο Srecko Horvat που διοργάνωσε το εν λόγω συνέδριο τον Μάιο του 2013. 

 

Δείτε το σχετικό άρθρο της FAZ

 

 

O υπουργός Οικονομικός έγραψε στη συνέχεια σε νέο tweet: “Και αυτό είναι το ‘αμοντάριστο’ βίντεο των αδίστακτων μέσων”, παραθέτοντας το επίμαχο βίντεο.

 

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης

Ο Τζήμερος για τον Βαρουφάκη: Χυδαίος και καραμπινάτος ψεύτης

Σέντερ: Το ψέμα του Βαρουφάκη για τη χειρονομία κλονίζει την αξιοπιστία της Αθήνας

Βαρουφάκης: Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο στη Γερμανία – ΒΙΝΤΕΟ

Επιμένει το γερμανικό κανάλι για το βίντεο με τη χειρονομία του Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ