Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξει εκταμίευση – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόωρες εκταμιεύσεις αν δεν υπάρχει συμφωνία και εφαρμογή των συμφωνηθέντων» διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης μου έστειλε μία επιστολή στην οποία προέβλεπε έξι μεταρρυθμίσεις και φυσικά στην επιστολή αυτή καθιστούσε σαφές ότι ήταν ένας προσανατολισμός. Εγώ απάντησα στον κ. Βαρουφάκη πριν τη συνάντησή μας σήμερα λέγοντας ότι εγώ θα προωθούσα στους θεσμούς αυτή την επιστολή. Για τον απλούστατο λόγο πως όλο το πακέτο και το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να τεθεί υπό σκέψη. Φυσικά αυτές οι προτάσεις ήταν καλοδεχούμενες αλλά θα πρέπει να μετατεθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο από πλευράς θεσμών ούτως ώστε να έρθουμε σε μία συμφωνία», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε:

«Το πρώτο βήμα είναι το ταχύτερο δυνατόν να φθάσουμε σε μία συμφωνία για το συνολικό πρόγραμμα. Κάποιες αλλαγές είναι εφικτές επί του παλαιού προγράμματος, νέα μέτρα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή και άλλα μπορούν να αφαιρεθούν αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε εντός τροχιάς όσον αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους.

Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόωρες εκταμιεύσεις αν δεν υπάρχει συμφωνία και εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Αν έχουμε μία συμφωνία επί του συνολικού προγράμματος και αν ξεκινήσει η εφαρμογή, εγώ θα ήμουν ανοικτός να σκεφτώ το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιες δόσεις εκταμιεύσεων κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν. Ωστόσο πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε επί του συνολικού προγράμματος».

«Το κύριο μήνυμά μου σήμερα ήταν το εξής: έχουμε ήδη ξοδέψει δύο εβδομάδες συζητώντας ποιος οδηγεί ποιον και που. Ποιοι είναι οι συσχετισμοί και ποια η ατζέντα. Αυτό είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου. Γι’ αυτό σήμερα είπαμε: έχουμε μιλήσει αρκετά, ας αρχίσουμε τη δουλειά από την Τετάρτη», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

 

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Στην Αθήνα τεχνικές ομάδες των θεσμικών φορέων – BINTEO

Σακελλαρίδης: Θετική εξέλιξη στο Eurogroup – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ