Η επιστολή με τις 7 μεταρρυθμίσεις που απέστειλε ο Βαρουφάκης

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ. Στην επιστολή αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας τον Απρίλιο.

Παράλληλα με αυτές τις εργασίες, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να ξεκινήσουν σε υψηλό επίπεδο οι συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με την πιθανή επόμενη συμφωνία, όπως προέβλεπε η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη. Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει η επόμενη συμφωνία να έχει τη μορφή ενός Συμβολαίου για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Με την επιστολή έχουν επισυναφθεί κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με επτά από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση.

1η Μεταρρύθμιση – Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκτάκτως στην Ιταλία ο Βαρουφάκης

Κοινοτικός αξιωματούχος: Το γράμμα Βαρουφάκη δεν οδηγεί σε εκταμίευση

Ο διάλογος του Βαρουφάκη στο twitter για την “πτώχευση”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ