Έσοδα 400 εκατ. ευρώ από τα ΚΤΕΟ

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Άμεσα έσοδα 400 εκατ. ευρώ από τα αυτοκίνητα φαίνεται πως θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση καθώς στην παρουσίαση του Επιχειρησιακού προγράμματος της ΓΓΔΕ περιλαμβάνονται οι online έλεγχοι των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Να υπενθυμίσουμε πως πέραν των ΚΤΕΟ υπάρχει και η νομοθεσία για τα ανασφάλιστα οχήματα η οποία είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2013 αλλά σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ποτέ δεν έγινε ηλεκτρονική διασταύρωση μεταξύ των φορέων ώστε να ανακαλύψουν ποιοι ιδιοκτήτες κινούν ανασφάλιστα τα οχήματά τους και βέβαια ουδέποτε δεν έχει αποσταλεί κανένα ειδοποιητήριο στους παραβάτες!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να κινούνται ανασφάλιστα σχεδόν 1 εκατ. οχήματα ενώ σχεδόν 2 εκατ. οχήματα δεν περνούν από ΚΤΕΟ δημιουργώντας τεράστιο έλλειμμα στα Δημόσια ‘Εσοδα και παράλληλα δημιουργούνται οι επικίνδυνες συνθήκες στην οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ στο Enikonomia πριν λίγους μήνες που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ θέμα που αφορούσε την ηλεκτρονική διασταύρωση των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ τα έσοδα από τα παράβολα από τις 110.000 ευρώ ξεπέρασαν τις 250.000 ευρώ και υπήρξε διπλασιασμός των οχημάτων που επισκέφθηκαν το ΚΤΕΟ για έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr…

Διαβάστε επίσης:

Τα ζημιογόνα Δημόσια ΚΤΕΟ και το έλλειμμα των 300 εκατ. ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ