Commerzbank: Στο 50% απογειώθηκε ο κίνδυνος του Grexit

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αυξήθηκε στο 50% από το 25% ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί μια συμφωνία για την Ελλάδα, αναφέρουν οικονομολόγοι της Commerzbank σε note τους στις 16 Φεβρουαρίου, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Οι Christoph Weil και Joerg Kraemer, ανέφεραν ότι η θέση της Ελλάδας στο ευρώ βασίζεται στην ισορροπία της απόρριψης μέχρι στιγμής από την Ελλάδα της παράτασης του προγράμματος, και των προεκλογικών υποσχέσεων, που αφήνουν στην χώρα μικρό περιθώριο για συμβιβασμό.

Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί με την ΕΕ και εάν ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρήσει πολύ στις διαπραγματεύσεις με το Eurogroup, ορισμένοι από το κόμμα του θα αρνηθούν να του δώσουν την στήριξή τους.

Η Commerzbank υποστηρίζει ακόμη ότι από την ευρωπαϊκή πλευρά, ο Ντάισελμπλουμ έχει δώσει την εντύπωση ότι η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη σε μια μη συμβιβαστική στάση έναντι της Ελλάδας. «Φαίνεται πολύ απίθανο να υποχωρήσει η ευρωζώνη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης: 

Bild: Ο Βαρουφάκης και η τρελή ελληνική λογική του

Eurogroup: Οι όροι για τη συμφωνία

Κρούγκμαν: Η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ