Reuters: Ο Μοσκοβισί παρουσίασε “ιδέες προς συζήτηση” στον Βαρουφάκη

Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί παρουσίασε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη «ιδέες προς συζήτηση» και όχι σχέδιο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Κομισιόν. Αλλά «Μόνο οι προτάσεις του Eurogroup ήταν το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων», λέει η ίδια πηγή στο πρακτορείο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε προετοιμαστεί να καταλήξουν σε μια συμφωνία με τους πιστωτές που θα έδινε στην Αθήνα τέσσερις έως έξι μήνες επιπλέον πίστωσης σε αντάλλαγμα να τεθούν νέες σημαντικές δημοσιονομικές πολιτικές σε αναμονή.

Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε θέσει μια τέτοια πρόταση σε αυτόν πριν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, αλλά ότι είχε αντικατασταθεί από ένα διαφορετικό σχέδιο πρότασης, από τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ο ίδιος δεν μπορούσε να υπογράψει, διότι η Αθήνα θα υποχρεούταν σε επέκταση του τρέχοντος πακέτου διάσωσης.

Ένας υπάλληλος της Επιτροπής, όπως αναφέρει το Reuters, δήλωσε ότι ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είχε παρουσιάσει «ιδέες προς συζήτηση» στον Βαρουφάκη, αλλά μόνο οι προτάσεις του Eurogroup ήταν το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων. 

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ άλλαξε το κείμενο που ήμουν έτοιμος να υπογράψω – Ολόκληρη η συνέντευξη

Ολόκληρη η μετάφραση του κειμένου που απέρριψε η Ελλάδα

Financial Times: Δήλωση αρχών και όχι προσχέδιο το κείμενο Μοσκοβισί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ