Περιθώριο έως την Παρασκευή δίνει στην Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ – BINTEO

Περιθώριο έως την Παρασκευή έδωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα για επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι ο καλύτερος δρόμος είναι η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει μια παράταση, που συνεπάγεται δεσμεύσεις και μετά να συζητήσουμε με τους θεσμούς για ευελεξία και αλλαγές στο πλαίσιο του προγράμματος. “Η επόμενη κίνηση πρέπει να έρθει από τις ελληνικές αρχές, να ζητήσουν επέκταση του προγράμματος κάνοντας χρήση της ρήτρας ευελιξίας.  Είναι πολύ σαφές ότι το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει από τις ελληνικές αρχές (…) από πλευράς χρονοδιαγράμματος, μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η εβδομάδα, αλλά αυτό είναι όλο” επανέλαβε. 

“Είμαστε ανοιχτοί να υποβάλουμε νέα προγράμματα και να αντικαταστήσουμε άλλα όχι όμως με μονομερείς κινήσεις” σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σε αυτό το πλαίσιο άφησε ανοιχτό να συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup την Παρασκευή: “Το αν θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup την Παρασκευή θα εξαρτηθεί από το αν η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει επιμήκυνση του προγράμματος σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που ζήτησε το Eurogroup”. 

“Η δική μου η προτίμηση είναι να υπάρχει πρόγραμμα επιμήκυνσης. Είναι δυνατό και εφικτό νομίζω. Ο Έλληνας συνάδελφος μιλάει για γέφυρα. Εγώ έχω την εντύπωση ότι μιλά για ένα είδους επιμήκυνσης.  Όταν μιλάνε για μια γέφυρα συζητούν για μια μεταβατική περίοδο. Είναι διαφορετικοί όροι αλλά έχουν ακριβώς το ίδιο νόημα. Είναι όμως μια απόφαση που πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση” τόνισε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε δεν πρόκειται για συζήτηση μόνο περί λέξεων.

“Όσον αφορά τις λέξεις κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει μια δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση, να αποδεχθεί τα βασικά στοιχεία αυτού του προγράμματος και τις προϋποθέσεις που συνάδουν με το συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Το πρόγραμμα αυτό είναι στο σωστό δρόμο και πρέπει να δουμε πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα”, σημείωσε.     

 

 

Διαβάστε επίσης:

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την παράταση του προγράμματος

Βαρύ το κλίμα στο Eurogroup – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το κείμενο που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση

Απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση “σκληρό” κείμενο του Ντάισελμπλουμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ