Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την παράταση του προγράμματος

“Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από αίτημα για παράταση του προγράμματος” δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup. 

“Ο στόχος της Kομισιόν ήταν να υπάρχει συνολική συμφωνία. Πιστεύω ότι ήταν δυνατόν να υπάρξει συμφωνία αυτό, ήταν επιθυμητό. Δεν επετεύχθη όμως. Βεβαίως οι συζητήσεις ήταν χρήσιμες και εποικοδομητικές.  Η διαδικασία έχει ως εξής: δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά αίτημα για επέκταση του προγράμματος” είπε ο κ. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι όποιος είναι μέλος της Ε.Ε. πρέπει να σέβεται και τους κανόνες της. 

“Υπάρχει δυνατότητα και αναγκαιότητα να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους” ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει λύση που να σέβεται την ψήφο του ελληνικού λαού αλλά και τις δεσμεύσεις της Ευρωζώνης. 

“Εναπόκειται στην πλευρά της Ελλάδας να κάνει το αναγκαίο βημα και συμφωνήσαμε όλοι επ’ αυτού. Το θέμα είναι να βρεθεί ένα κοινό έδαφος, μια θετική κοινή βούληση” επισήμανε. 

“Το ουσιώδες είναι να υπάρξει αίτημα. Αν υπάρξει τότε μπορούμε να εξετάσουμε τη δυνατότητα της ευελιξίας. Και θα υπάρχει και χρόνος να συζητήσουμε τα θέματα ουσίας” πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι το πρώτο βήμα πλέον πρέπει να το κάνει η Ελλάδα. 

 

Διαβάστε επίσης:

Βαρύ το κλίμα στο Eurogroup – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το κείμενο που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση

Απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση “σκληρό” κείμενο του Ντάισελμπλουμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ