«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας»

Στη Φαίη Καραβίτη

Σε κατάσταση «προεκλογικής λειτουργίας» βρίσκεται ακόμη η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος καλεί την Αθήνα να συνεχίσει την πορεία λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Αναφερόμενος δε στο τελευταίο Eurogroup τονίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα, αλλά δεν έφερε συγκεκριμένες προτάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αυστριακή κυβέρνηση τοποθετείται πιο φιλικά έναντι της ελληνικής κυβέρνησης από ό,τι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι. Προτίθεστε, αν χρειαστεί, να διαφωνήσετε μαζί τους;

Η θέση μας δεν είναι ούτε πιο μετριοπαθής ούτε πιο υπερβολική από ό,τι αυτή των άλλων κρατών-μελών, βρισκόμασταν με τις απόψεις μας σε «καλή παρέα». Βλέπουμε την παρούσα κατάσταση ως πανευρωπαϊκή πρόκληση και πρέπει να βρεθεί κοινός δρόμος. Το πρόγραμμα «τρέχει» ακόμη ως το τέλος Φεβρουαρίου και για τους δανειστές ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι οι όροι των προγραμμάτων πρέπει να υλοποιηθούν. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει όμως και να επαναβεβαιώσει την προσήλωσή της στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων αυτού του προγράμματος. Η Ελλάδα θα μπορεί τότε να βασιστεί στην αλληλεγγύη και την προθυμία για βοήθεια της ευρωζώνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ