“Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε συμφωνία” – Οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία τη Δευτέρα προκειμένου να πάει αυτή στα κοινοβούλια των χωρών, επισήμανε ο Θάνος Αθανασίου.

Σε μία off the record ενημέρωση από κοινοτικό αξιωματούχο αναφέρθηκε ο ανταποκριτής του Real Fm 97,8 στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, ο οποίος, όπως αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες από τις συζητήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Όπως τόνισε, «οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν αλλάζουν προς το παρόν. Βρίσκουν αλληλοεπικαλύψεις στον προϋπολογισμό. Όπου υπάρχουν καλώς, όπου υπάρχουν κενά, θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα. Αν η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει κάποια από τα μέτρα, θα πρέπει να τα αντικαταστήσει με άλλα μέτρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέουν οι προθεσμίες και χάνεται η συμφωνία. Ως εκ τούτου οι υπουργοί λένε ότι θα πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε συμφωνία για να μπορέσει να πάει στα κοινοβούλια».

«Η διαδραστικότητα τρόικας – κυβέρνησης δεν αλλάζει. Η σχέση των τριών θεσμών με την Αθήνα στο ελεγκτικό επίπεδο, δεν αλλάζει», μετέφερε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Τα 5 μέτρα της τρόικας που απορρίπτει η κυβέρνηση

Goldman Sachs – Στα 18 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες

Μοσκοβισί: Ελπίζω σε συμφωνία τη Δευτέρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ