Μήνυμα του Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα: Η συμφωνία είναι συμφωνία

«Οποιεσδήποτε αλλαγές στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις υφιστάμενες συμφωνίες με τους διεθνείς δανειστές της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση με θέμα την Ελλάδα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκανε δηλώσεις στο ολλανδικό κοινοβούλιο, όπου μια πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησε να μην υπάρξει νέα οικονομική στήριξη για την Ελλάδα.

«Η συμφωνία είναι συμφωνία» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Αυτό σημαίνει πως μόνον εντός του προγράμματος μπορούν να αντικατασταθούν μέτρα με άλλα μέτρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν, θα πρέπει να εγκριθούν από την τρόικα των δανειστών που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Τότε μπορείς να αλλάξεις το πρόγραμμα, μπορείς να συμπληρώσεις το πρόγραμμα διαφορετικά. Όμως στήριξη χωρίς ένα πρόγραμμα, στήριξη χωρίς περαιτέρω πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις είναι αδιανόητη» τόνισε.

 «Έχουμε την κοινή φιλοδοξία να φθάσουμε σε μια λύση και πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Τα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει πάντα να εξετάζονται, να ελέγχονται από την τρόικα, είτε θα την αποκαλούμε τρόικα είτε όχι».

 

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Δεν θέλουν την επόμενη δόση οι Έλληνες; … τότε έχει τελειώσει – ΒΙΝΤΕΟ

Associated Press: Δύσκολη η μάχη της Ελλάδας

Die Presse: Λογικό το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ