Μοσκοβισί: Θα συζητήσω με τον Τσίπρα «πώς θέλει να πετύχει τον στόχο του»

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει απασχόληση και να αποπληρώσει τα χρέη της. Δεν εκπέμπει μηνύματα αστάθειας, η θέση της θα παραμείνει στην ευρωζώνη» δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Πιερ Μοσκοβισί στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

Ο Μοσκοβισί προσθέτει ότι θέλει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όχι «πού θέλει να πάει», αλλά «πώς θέλει να πετύχει τον στόχο του». «Θα αντιμετωπίσουμε με σαφή τρόπο, με τον Αλέξη Τσίπρα, το θέμα του χρέους» εξηγεί ο Γάλλος πολιτικός.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα μερικής διαγραφής του χρέους, ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντά στην «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» ότι «δεν είναι αυτή η στιγμή για να γίνει μια τέτοια συζήτηση, είναι ακόμη πολύ χωρίς». Ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα αποσαφηνίζει δε, ότι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις.

«Περιμένουμε, η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη βούλησή της, να πει με ποιον τρόπο εννοεί να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, η πλειοψηφία να παρουσιάσει τις ξεκάθαρες αποφάσεις της. Συγχαίρουμε τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Μαζί, πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, με κοινούς στόχους» καταλήγει ο Πιερ Μοσκοβισί.

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: Ούτε ρήξη ούτε υποταγή στους δανειστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ