Μοσκοβισί: Με νέα μορφή η τρόικα στην Ελλάδα

Για τη νέα ελληνική κυβέρνηση μίλησε ο Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στο Eurogroup. Ο Γάλλος Επίτροπος ερωτηθείς για την παρουσία της τρόικας στη χώρα μας, είπε πως θα υπάρχει πάντα η ανάγκη από την παρουσία των θεσμών που βοήθησαν, ενδεχομένως, ωστόσο, με μια νέα μορφή

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σχηματιστεί σήμερα κιόλας, γιατί θα επιτρέψει στην Επιτροπή να δουλέψει γρήγορα με τις ελληνικές αρχές.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί, υπάρχουν κοινοί στόχοι της Επιτροπής με την Ελλάδα και η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα εκπληρωθούν. «Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες, να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που είναι θεμελιώδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της προτεραιότητες.

Έδωσε, πάντως, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τις νέες ελληνικές Αρχές.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργαστούμε από κοινού για τους ίδιους στόχους, ώστε η Ελλάδα να γίνει ισχυρή, να έχει μια δημιουργική οικονομία που να απαντά στις ανάγκες του λαού της και με προφανή στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος.

Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα, το σημερινό Eurogroup να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα επιτρέψει την επανέναρξη των συζητήσεων με την Ελλάδα, σε θετική και εποικοδομητική βάση και με σεβασμό προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Αναφορικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι πρέπει πρώτα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερη φάση.

Όπως είπε, είναι θετικό το γεγονός ότι η ανάπτυξη επανέρχεται και η ανεργία μειώνεται και αυτά τα κεκτημένα δεν πρέπει να τεθούν εν αμφιβόλω.

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν είχε ακόμα τη χαρά να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι η πόρτα του γραφείου του στην Επιτροπή είναι ανοιχτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ