Κορυφαίο στέλεχος Χριστιανοδημοκρατών: Καμία ειδική έκπτωση για καμία νέα ελληνική κυβέρνηση

 

Δεν θα υπάρξουν ειδικές εκπτώσεις για καμία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο Ραλφ Μπρινκχάους, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για θέματα προϋπολογισμού και δημοσιονομικής πολιτικής, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημείωσε ωστόσο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού, την οποία πρέπει να σεβαστούμε. Είναι όμως επίσης σαφές, ότι δεν θα υπάρξει ειδική έκπτωση για καμία νέα ελληνική κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες, όπως θα τηρήσουν και οι άλλες χώρες του ευρώ τις δικές τους αλληλέγγυες δεσμεύσεις», δήλωσε ο κ. Μπρίνκχάους.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην διατήρηση και την σταθερότητα της Ευρωζώνης ως συνόλου, το οποίο συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. Κανείς δεν επιθυμεί μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Μια έξοδος δεν θα κόστιζε μόνο χρήματα – αλλά θα κατέστρεφε και τέσσερα χρόνια μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό το νιώθουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ