• Ξενοδοχεία... "χωρίς μεσάζοντες"

  2:18 μμ, Παρασκευή 30 Μάρ 2012 2:18 μμ, Παρασκευή 30 Μάρ 2012

  Κάθε καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, μιας περιοχής που διαθέτει 370 μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνολικά 78.000 κλίνες. Ντομάτες, αγγουράκια, ελιές και τυροκομικά προϊόντα γίνονται ανάρπαστα, κυρίως από τους ξένους τουρίστες στο πρωινό των ξενοδοχείων, γεγονός που κινητοποίησε την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής σε μια προσπάθεια να προωθήσει τα προϊόντα των ντόπιων παραγωγών, χωρίς μεσάζοντες, στις ξενοδοχειακές μονάδες.

  Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα εξάμηνο και σήμερα παραγωγοί τοπικών προϊόντων συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουν τις προτάσεις τους για τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο "χαλκιδικιώτικο πρωινό".

  "Μεγάλο ενδιαφέρον έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής για το μέλι, την ελιά, το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τα αγγουράκια και τις πιπεριές καθώς και τα τυροκομικά προϊόντα αλλά και τα αρωματικά φυτά. Όλα αυτά θα διατίθενται, μαζί με το κλασικό πρωινό των ξενοδοχείων, σε μια ιδιαίτερη πλευρά με την ένδειξη «το πρωινό της Χαλκιδικής» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα