Γιακουμάτος: Δεν κινδυνεύει από πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία

Διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία όσων είναι οικονομικά αδύναμοι, έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος από το βήμα της βουλής.

“Κανένα σπίτι φτωχού δεν κινδυνεύει. Κανένας Έλληνας αδύναμος δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχουμε τρεις ασφαλιστικές δικλείδες. Τον νόμο Κατσέλη, τον νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών και τον νόμο για τα κόκκινα δάνεια” σημείωσε ο κ. Γιακουμάτος, απαντώντας τόσο στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει έκθετους σε πλειστηριασμούς όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν, όσο και στην παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου Γιώργου Βλάχου, ο οποίος επανέφερε το θέμα της τροπολογίας 10 βουλευτών της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση. 

“Εγώ δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα να δείχνει πιο ευαίσθητος από μένα. Σας καλύπτουν οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει. Εδώ είμαστε όμως αν υπάρξει πρόβλημα να φέρουμε νέα ρύθμιση”, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης. 

“Ας είναι ήσυχοι οι συνάδελφοι που έθεσαν θέμα πλειστηριασμών. Αυτό που διαβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ότι για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχει ούτε ένας πλειστηριασμός”, κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος, επαναλαμβάνοντας είναι πλήρως διασφαλισμένη η πρώτη κατοικία για όλους όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση μεταξύ Παπαδάκη και Χατζηδάκη για την πρώτη κατοικία

Γιακουμάτος: Η κάλπη θα είναι τιμωρός για όσους πανηγυρίζουν – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ