Αν έχεις αυθαίρετο σε ενδιαφέρει…

Την αναστολή κατεδάφισης και εκτέλεσης προστίμων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Ρύθμιση με άρωμα… διευθετήσεων σχετικά με πρόστιμα αυθαιρέτων και καταπατήσεις εκτάσεων κατέθεσαν χθες στη Βουλή τρεις βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για τους βουλευτές της ΝΔ, Θ. Μπούρα και Γ. Βλάχο καθώς και τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία της ΔΗΜΑΡ) Β. Οικονόμου.

Ο πρώτος μάλιστα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και ως εκ τούτου φαίνεται πως η τροπολογία κατατέθηκε, έχοντας σημαντικές πιθανότητες να γίνει δεκτή από την κυβέρνηση. Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο μάλιστα με χθεσινή απόφαση της διάσκεψης των προέδρων, προγραμματίστηκε να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή και το Σάββατο και να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται «η αναστολή, μέχρι να ακυρωθούν οι δασικοί χάρτες εκτέλεσης και είσπραξης των πρωτόκολλων κατεδάφισης, απομάκρυνσης και επιβολής αποζημίωσης, καθώς και της ισχύος τυχόν επιβληθέντων προστίμων και διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν επί εκτάσεων για τις οποίες δεν έχει περατωθεί η διαδικασία σύνταξης των δασικών χαρτών».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ