Μοσκοβισί: Η τρόικα φεύγει τέλος Φεβρουαρίου αν…

Του Τάσου Δασόπουλου

Τέλος Φεβρουαρίου φεύγει η τρόικα, αν ολοκληρωθούν οι δρομολογημένες διαδικασίες διαπραγμάτευσης, είπε με λίγα λόγια ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψης του στην Αθήνα.

«Δεν υπήρξε ποτέ στο μυαλό μου η έξοδος της  Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε αρχικά ο Πιερ Μοσκοβισί, σημειώνοντας «Πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη την Ελλάδα».

Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε και να λέμε ότι ένα χρέος είναι πολύ ψηλό και δεν μπορεί να πληρωθεί, γιατί τότε μιλάμε για χρεοκοπία, συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το χρέος, όταν τελειώσει το πρόγραμμα.

«Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει», συνέχισε ο Γάλλος Αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά υπάρχουν τομείς που πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο της πορείας αξιολόγησης, ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει δημοσιονομικό κενό που πρέπει να κλείσει. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα σε ό,τι αφορά την κοινωνική ασφάλιση, την αγορά εργασίας», προσέθεσε ο κος Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι «Πρέπει να συζητηθεί ακόμα και το θέμα των 100 δόσεων», ενώ υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν, ώστε να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές, κατέληξε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί απέκλεισε κατηγορηματικά την ύπαρξη οποιουδήποτε plan b, λέγοντας «προσωπικά σιχαίνομαι οποιοδήποτε σχέδιο Β’. Είμαστε εδώ, για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, ώστε να μπει η Ελλάδα σε μια νέα εποχή». Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέχισε, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «έχει συμφωνήσει σε μια χρηματοδότηση στους ιδιώτες πιστωτές. Το δίχτυ ασφαλείας μπορεί να συμπληρωθεί από μια προληπτική γραμμή χρηματοδότησης και από το ΔΝΤ και συνέχιση χορήγησης ρευατόητητας από την ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ