Τρόικα: Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς χάρες

Τρόικα: Η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς χάρες

Του Τάσου Δασόπουλου

«Στο ίδιο έργο θεατής» θα βρεθεί η όποια ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση για την ελληνική αξιολόγηση του προγράμματος αφού όπως φαίνεται οι απαιτήσεις της τρόικας θα παραμείνουν οι ίδιες.

Όπως φάνηκε από την έκθεση «πεπραγμένων» που παρέδωσαν τα μέλη της τρόικας στους ομάδα τεχνοκρατών της Ευρωομάδας (Eurowokring group ) μετά το διάλειμμα της Προεδρικής Εκλογής το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησε με μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά. Οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν χωρίς χάρες από τους δανειστές και αλλά και χωρίς το άλλοθι της «πολιτικής αβεβαιότητας» από την ελληνική πλευρά.

Απαραίτητη η παράταση

Το κείμενο ανέφερε -όπως συνήθως – ότι υπήρξε χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος με την ελληνική πλευρά αλλά η παράταση είναι απαραίτητη προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα με τα οποία θα κλείνει το δημοσιονομικό κενό του 2015 που η τρόικα συνεχίζει να υπολογίζει στα 2,5 δισ. ευρώ.

Στην ίδια έκθεση αναφέρονταν ότι υπάρχουν ακόμη θέματα που θα πρέπει να διευθετηθούν σε ότι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα τις αλλαγές στο δημόσιο και μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας προϊόντων και υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ