Σόιμπλε: Καλή η απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής

Σόιμπλε: Καλή η απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής

Σε θετικά σχόλια για τις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που καταβάλουν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Γερμανός υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι ήταν εν γνώσει της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές. Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως ήταν μια καλή απόφαση, ενώ παράλληλα εγκωμίασε την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της.

Ο κ. Σόιμπλε εξήρε επίσης τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια αποφασιστική μορφή, που συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

 Ο Μίχαελ Φουκς, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟ της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσε εξάλλου σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματος στην Κολονία, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς «γνωρίζει ότι πρέπει να αποκαταστήσει ένα κλίμα πολιτικής καθαρότητας».

Αναφερόμενος στην επίσπευση των προεδρικών εκλογών ο κ. Φουκς εκτίμησε πως πρόκειται για «ένα υπολογισμένο ρίσκο το οποίο ανέλαβε ο Σαμαράς, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια έξυπνη κίνηση».

 Ο Μ. Φουκς, ο οποίος ανέφερε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά χθες Δευτέρα, έκρινε ακόμη μιλώντας στο Bloomberg ότι «οι πιθανότητες (της κίνησης) να αποδώσει είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ξέρει τι κάνει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ