ΒΙΝΤΕΟ-Ο Σπυρόπουλος δεν απέκλεισε μείωση της επικουρικής σύνταξης

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Σπυρόπουλος δεν απέκλεισε μείωση της επικουρικής σύνταξης

Το ενδεχόμενο να μειωθεί η επικουρική σύνταξη ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για περικοπές στις κύριες συντάξεις.

«Η κυοφορούμενη αλλαγή, που είναι περιοριστική, είναι σε σχέση με μία ενδεχόμενη μικρή μείωση στις επικουρικές συντάξεις», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι εξετάζονται ίσως κάποιες οριακές αλλαγές στις επικουρικές, «που ενδεχομένως και αυτές θα μπορούν να αποφευχθούν, αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά το 2015».

Παράλληλα, ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε την αντίθεσή του στην απόφαση πολλών να βγουν στη σύνταξη πρόωρα. «Ο κόσμος έχει διαπιστώσει ότι, όποιος μπήκε στη λογική να φύγει γρήγορα, σήμερα έχει μετανιώσει. Όποιος μένει, περνάει καλύτερα απ’ αυτόν που έχει φύγει. Αυτό είναι σίγουρο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα συμβούλευα κανέναν που έχει θέση εργασίας, αυτή τη στιγμή είτε στο δημόσιο κυρίως τομέα είτε στον ιδιωτικό έστω και αν έχει δικαιώματα τα οποία μπορεί να τα ασκήσει οποτεδήποτε για συνταξιοδότηση, να μην τα ασκήσει, γιατί δεν τον συμφέρει».

Δείτε το βίντεο από το Star:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ