Τι αλλάζει στο νόμο Κατσέλη

Νέα δικάσιμο παίρνουν οι εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη

Στροφή 180 μοιρών εξαναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας σε ότι αφορά το νόμο Κατσέλη αφού σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο, θα υπάρξουν αλλαγές.

Μπορεί στις 24 Νοεμβρίου ο υπουργός να δήλωνε σε δημοσιογράφους ότι ο Νόμος Κατσέλη κάνει καλή δουλειά, λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 29 του μήνα στην επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης στην τρόικα γίνεται ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο συγκεκριμένο νόμο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο email που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα και διέρρευσε στο τύπο, προτείνεται να επιταχυνθεί η διαδικασία εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη.

Συγκεκριμένα οι υποθέσεις που έχουν πάρει δικάσιμο μέχρι το 2028 θα μεταφερθούν για να εκδικαστούν στα κεντρικά πρωτοδικεία της χώρας όπως είναι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η νέα δικάσιμος αφορά σε υποθέσεις που έχουν πάρει δικάσιμο μετά την 1/1/2017 και αυτό θα γίνεται με αίτηση είτε του δανειστή είτε του οφειλέτη. 

Αυτή δεν είναι η μοναδική παρέμβαση που προτείνει η ελληνική πλευρά. Παράλληλα προτείνει να αλλάξει το ύψος των δόσεων και να υπάρξουν “αντικειμενικά κριτήρια” με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης και την περιουσιακή κατάσταση του κάθε δανειολήπτη.

 

Πηγή:euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ