Την πληρώνουμε χρυσή

Το ποσό των 153.814.706,52 ευρώ χρειάστηκε να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο το 2011 για καταπτώσεις εγγυήσεων δανείων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) προηγούμενων χρόνων. Το ίδιο έτος, το δημόσιο παρείχε και την εγγύησή του για κάλυψη ομολογιακού δανείου ποσού 25.000.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, για την ανάγκη βιωσιμότητας, στελέχωσης και ανάπτυξης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΑΕ, αποκλειστικός μέτοχος της οποίας είναι το ελληνικό Δημόσιο.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, χαρακτηρίζοντας επείγουσα την ανάγκη προσλήψεων τακτικού και τεχνικού προσωπικού στην ΕΑΒ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, μέσω ΑΣΕΠ, διότι οι ελλείψεις προσωπικού υπονομεύουν τη δυνατότητα της εταιρείας στην εκτέλεση των συμβατικών της υποχρεώσεων τόσο προς την Πολεμική Αεροπορία, όσο και σε πελάτες του εξωτερικού.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2011, η εταιρεία κατέθεσε προς έγκριση στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα έτη 2011-2013, στο οποίο περιέχεται αίτημα για πρόσληψη 494 εργαζομένων γενικά. Ο κ. Σαχινίδης διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο αίτημα θα ακολουθήσει τη διαδικασία του Ν. 3943/2011 σύμφωνα με τον οποίο κενές ή κενούμενες θέσεις μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτονται έπειτα από έγκριση της Διϋπουργικής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ